Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Συνεχίζεται η εμπορική διένεξη μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Στις 23 Αυγούστου σε ισχύ οι νέοι αμερικανικοί δασμοί. Προσδοκίες στην αγορά για δημοσιονομικά μέτρα από το Πεκίνο.

Τα κέρδη στη Wall Street, λόγω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων, συνεχίζουν να στηρίζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ωστόσο πιέσεις δέχεται η Κίνα λόγω της συνεχιζόμενης εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ γνωστοποίησαν χθες πως οι νέοι δασμοί 25% σε κινεζικές εισαγωγές 16 δις. δολαρίων θα τεθούν σε ισχύ στις 23 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν το πρωί, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ μειώθηκε στα 28,1 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, από 28,9 δισ. τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, η αγορά προσδοκά σε παρέμβαση του Πεκίνου με δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,3% υψηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei σταθεροποιείται στις 22.660 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,62% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.762 μονάδες και κατά  0,9% ο CSI στις 3.338 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,35% στις 28.348 μονάδες και κατά 0,21% ο ASX στις 6.354 μονάδες. Στις 2.300 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης Kospi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v