Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Στις συνεδριάσεις Fed και Τράπεζας της Ιαπωνίας εστιάζουν την προσοχή τους οι επενδυτές, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα, τις επερχόμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, καθώς και στα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη και Τετάρτη συνεδριάζει η Fed, που αναμένεται να μην μεταβάλει τα επιτόκιά της και να επαναλάβει τις προβλέψεις για περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων, ενώ αύριο Τρίτη αναμένονται οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που εκτιμάται πως ίσως μεταβάλει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei καταγράφει απώλειες 0,7% στις 22.555 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,29% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.865 μονάδες, κατά 0,48% ο CSI στις 3.504 μονάδες, κατά 0,42% ο ASX στις 6.364 μονάδες, κατά 0,15% ο Kospi στις 2.291 μονάδες και κατά 0,77% ο Hang Seng στις 28.583 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v