Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τουρκία ανησυχεί τις ασιατικές αγορές

Η νέα "βουτιά" της τουρκικής λίρας και οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της τουρκικής κρίσης στις τράπεζες, "στέλνουν" τους επενδυτές στην αναζήτηση "ασφαλών καταφυγίων" όπως το γεν και το δολάριο.

Οι εξελίξεις στην Τουρκία και η καταγραφή νέου ιστορικού χαμηλού για το νόμισμα της χώρας ανησυχούν τις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφονται σε «ασφαλή καταφύγια» όπως το αμερικανικό δολάριο, το ελβετικό φράγκο και το γεν.

Όπως σχολίαζε στο Reuters ο οικονομολόγος της Capital Economics, Andrew Kenningham, η «βουτιά» της τουρκικής λίρας, που ξεκίνησε τον Μάιο, φαίνεται τώρα βέβαιο πως θα οδηγήσει την τουρκική οικονομία σε ύφεση και ίσως προκαλέσει τραπεζική κρίση, κάτι που θα επέφερε ένα ακόμα πλήγμα στις αναδυόμενες αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 1,3% και 1,61% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 21.934 μονάδες.

Πτώση 1,34% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.757 μονάδες, 1,46% για τον CSI στις 3.355 μονάδες, 1,54% για τον Hang Seng στις 27.930 μονάδες και 1,46% για τον Kospi στις 2.247 μονάδες, ενώ κατά 0,46% υποχωρεί ο δείκτης ASX στις 6.337 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v