Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις ασιατικών κεντρικών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα, αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Κίνα.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν όψει της ανακοίνωσης των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών της περιοχής αυτή την εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιούν συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής η Τράπεζα της Κορέας, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης και η κεντρική τράπεζα των Φιλιππίνων.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, θα βρεθούν στο επίκεντρο τα νούμερα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ η Κίνα θα δημοσιεύσει επίσης τα εμπορικά στοιχεία για τον Μάρτιο την Παρασκευή.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,26% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,86% υψηλότερα στις 39.326 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,17% στις 3.063 μονάδες ο Shanghai Composite και κατά περίπου 0,1% ο Hang Seng στις 16.709 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi κινείται 0,24% υψηλότερα στις 2.720 μονάδες και 0,1% ο ASX στις 7.781 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v