Σε κλοιό πιέσεων οι αγορές της Ευρώπης

Αρνητικό πρόσημο για τα χρηματιστήρια από τα υψηλά 6ετίας. Στο στόχαστρο τεχνολογικός κλάδος και τηλεπικοινωνίες. Ξεχωρίζει η Holcim με την εξαγορά της Lafarge. Κάθετη πτώση για την Bouygues που έχασε τη μάχη της SFR.

Ανάπαυλα στο ράλι των τριών εβδομάδων για τις ευρωπαϊκές αγορές με τους περισσότερους δείκτες να κινούνται πτωτικά παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall Street και το Τόκιο όπου καταγράφηκαν έντονες πιέσεις.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,22% στις 9577 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0.69% στις 4453 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,59% στις 6.655 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0.76% στις 10.599 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0.73% στις 7614 μονάδες και στο Μιλάνο ο FSTE MIB καταγράφει πτώση 0.45% στις 21.076 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά την τριψήφια πτώση της Παρασκευής, όταν ο  Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων δύο μηνών. Νωρίτερα στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,69%. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ρευστοποίηση κερδών ειδικότερα στον τεχνολογικό κλάδο όπου οι αποτιμήσεις είχαν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο τεχνολογικός κλάδος υποχωρεί κατά 1,2%,ε ενώ η μετοχή της Iliad καταγράφει πτώση 5,3% και της Nokia 2,4%. Από τις μεγαλύτερους ηττημένους στις ευρωπαϊκές αγορές είναι η μετοχή της Bouygues με πτώση που πλησιάζει το 6% καθώς απορρίφθηκε η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε για την κινητή τηλεφωνία της Vivendi. Στον αντίποδα, η μετοχή της Altice, η οποία θα εξαγοράσει τελικά τη θυγατρική της Vivendi, ενισχύεται κατά 9,5%.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται και η μετοχή της Holcim που προχωρά στην εξαγορά της Lafarge και καταγράφει άλμα 5,9%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v