Ώθηση στις ευρωαγορές μετά το δημοσίευμα για ΕΚΤ

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά το δημοσίευμα της FAZ για δοκιμή QE από την ΕΚΤ. Θετικό πρόσημο για ένατη συνεδρίαση. Άλμα για τη Remy Cointreau και φήμες για επικείμενο deal.

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές για ένατη διαδοχική συνεδρίαση, διευρύνοντας τα αρχικά κέρδη μετά το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ ότι η ΕΚΤ εξέτασε μοντέλο για QE ύψους 1 τρισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,86% στις 9.713 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,96% στις 4.492 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,81% στις 6.703 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει κέρδη 1,07% στις 10.686 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,97% στις 22.205 μονάδες.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Remy Cointreau με άλμα 5,5% καθώς υπάρχει έντονη φημολογία για επικείμενη εξαγορά της από την Brown Forman. Κέρδη 1,3% καταγράφει και η μετοχή της EasyJet καθώς δήλωσε ότι αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των επιβατών τον προηγούμενο μήνα.

Από το μέτωπο της οικονομίας, τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι θετικά. Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία αυξήθηκαν σημαντικά περισσότερο από όσο περίμεναν οι αναλυτές.

«Είναι ευπρόσδεκτα τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας. Εάν όμως, αποδειχθούν πολύ ισχυρά τότε ενδέχεται να πυροδοτήσουν ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό του tapering, εξέλιξη που θα έχει αντίκτυπο και σε άλλες αγορές» εξηγεί ο Νοριχίρο Φουτζίτο, της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v