Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 3,3% του ευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βούλιαξαν σε χαμηλό 10 μηνών, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να κλείνει 3,27% χαμηλότερα στις 311,61 μονάδες, μπαίνοντας σε κλίμακα τεχνικής διόρθωσης.

Οι ενδείξεις επιβράδυνσης σε μέχρι πρόσφατα «γερές» οικονομίες του πλανήτη ξαναζωντάνεψαν τους χειρότερους φόβους των επενδυτών και πίεσαν σε κάθετες απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Επιτείνοντας τις ενδείξεις κάθετης επιβράδυνσης στην γερμανική οικονομία, ανακοινώθηκαν σήμερα αναπάντεχα δυσμενείς μακροοικονομικές ειδήσεις και από τις ΗΠΑ, ενώ ακόμη και στην κινεζική οικονομία εκδηλώθηκε ανησυχητική επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Τα στοιχεία κλιμάκωσαν τους φόβους των επενδυτών, που έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν το ΔΝΤ κατέβασε αισθητά τον πήχη της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βούλιαξαν σε χαμηλό 10 μηνών, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να κλείνει 3,27% χαμηλότερα στις 311,61 μονάδες. Πρόκειται για την 7η συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση του δείκτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει διολισθήσει 11% σε σχέση με το ζενίθ του 2014, που είχε πετύχει τον Ιούνιο.
Με την πτώση αυτή, ο δείκτης εισήλθε τεχνικά σε φάση διόρθωσης, που προσδιορίζεται με πτώση 10% από το ζενίθ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 1,9% στις 6.271 μονάδες, ο DAX ηυποχώρησε 2,87% στις 8.572 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 3,63% στις 3.940 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο δείκτης ΜΙΒ βούλιαξε 4,44% ενώ στην Μαδρίτη οι απώλειες ξεπέρασαν το 3,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v