Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατούν τα υψηλά 7ετίας οι ευρωπαϊκές αγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ράλι στα ελληνικά ομόλογα με τη θετική αντίδραση της Ευρώπης στη λίστα Βαρουφάκη. Η προσοχή στρέφεται τώρα στη Fed. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σε νέο υψηλό 7ετιας με στήριξη από τα απροσδόκητα αποτελέσματα της BHP Biliton αλλά και τις εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 11.127 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,1% στις 4857 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 6.907 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,26% στις 11.020 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,74% στις 5537 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 21.996 μονάδες.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, η Κομισιόν δίνει "πράσινο φως" στην επιστολή Βαρουφάκη για τη λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας, ενώ ΔΝΤ και ΕΚΤ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Έτσι, τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν ράλι με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να διαμορφώνεται κάτω από το 9%.

Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, ενώ το ευρώ τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,1319 δολ.

Η μετοχή της BHP Biliton καταγράφει κέρδη 3,6% οδηγώντας ανοδικά ευρύτερα το μεταλλευτικό κλάδο καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Επίσης, η Telefonica Deutschland καταγράφει ράλι 7% καθώς ο στόχος κερδοφορίας για το 2015 ήταν ανώτερος των εκτιμήσεων της αγοράς.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ. Η επικεφαλής της Fed ξεκινά τη διήμερη κατάθεσή της στο Κογκρέσο, με τους αναλυτές και τους επενδυτές να αναζητούν σε κάθε της λέξη μηνύματα για το πότε θα προχωρήσει η Fed στην πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v