Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Στα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, αλλά και στις σημερινές συνεδριάσεις του EWG και της ΕΚΤ, εστιάζουν την προσοχή τους οι επενδυτές. Πιέσεις στον κλάδο τροφίμων-ποτών.

Ήπιες διακυμάνσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που παραμένουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, με τις μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις μετά το «ναυάγιο» της πιθανής εξαγοράς της SABMiller από την Kraft Foods.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας, αλλά και στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Σήμερα συνεδριάζει το EWG με θέμα τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, ενώ συνεδρίαση πραγματοποιεί και η ΕΚΤ για τον ELA, με πιθανό σενάριο για μικρή αύξηση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες κατά περίπου 400-500 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες των επόμενων ημερών.

Ο δείκτης Stoxx600 υποχωρεί κατά 0,37% στις 401 μονάδες, οριακά κέρδη 0,05% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.023 μονάδες, ενώ κατά 0,25% υποχωρεί ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.976 μονάδες και κατά 0,32% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.072 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,22% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.554 μονάδες και κατά 0,25% ο δείκτης FTMIB της Ιταλίας στις 23.275 μονάδες, ενώ σταθεροποιητικά στις 6.067 μονάδες κινείται ο πορτογαλικός δείκτης PSI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v