Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Το βλέμμα εστιάζεται στην Αθήνα μετά και το χθεσινό sell off στα ελληνικά ομόλογα. Στο στόχαστρο SFK και Syngenta.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, μετά το ράλι των τελευταίων εβδομάδων και με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,1% στις 12.011 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,18% στις 5234 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,178% στις 7.073 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,34% στις 11.572 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,65% στις 6100 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,24% τις 23.667 μονάδες.

«Νομίζω ότι η κατάσταση με την Ελλάδα θα επιλυθεί αλλά είχαμε μια μαζική ανοδική τάση στις χρηματιστηριακές αγορές φέτος και υθπάρχουν ανησυχίες που αναγκάζουν ορισμένους ανθρώπους θα κατοχυρώσουν κάποια από τα κέρδη τους» λέει ο Darren Courtney-Cook της Central Markets Investment Management

Στο στόχαστρο βρίσκεται η  μετοχή της SFK υποχωρεί κατά 4% καθώς η σουηδική εταιρεία προβλέπει αμετάβλητη ζήτηση για τα προϊόντα της το δεύτερο τρίμηνο. Έντονες πιέσεις δέχεται και η μετοχή της εταιρείας χημικών Syngenta, η οποία καταγράφει πτώση 3% καθώς ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v