Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Η επιστροφή της ηρεμίας στις αγορές ομολόγων δίνει ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές. Ανοδική κίνηση για τους δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Σε νέα ιστορικά υψηλά για τον Dow Jones παραπέμπουν τα futures της Wall Street.

Σε θετικό πεδίο κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι πιο ήρεμες συνθήκες στην αγορά ομολόγων δίνουν ώθηση στις μετοχές.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,51% στις 400 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,47% στις 7.006 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,41% στις 11.607 μονάδες και κατά 0,62% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.060 μονάδες.

Κέρδη 0,1% για τον πορτογαλικό δείκτη PSI στις 6.167 μονάδες και 0,16% για τον ισπανικό IBEX στις 11.416 μονάδες, ενώ ο ιταλικός δείκτης FTMIB γύρισε σε θετικό πεδίο, καταγράφοντας άνοδο 0,51% στις 23.667 μονάδες. 

Οι traders εκτιμούν πως οι ενδείξεις ότι η αναταραχή στην αγορά ομολόγων που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα αρχίζει να υποχωρεί, κάτι που βοηθά ώστε να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών.

«Το sell-off στις αγορές ομολόγων φαίνεται να επιβραδύνεται μετά από μια πολύ δραματική πτώση μέσα σε μια πολύ μικρή χρονική περίοδο», σχολίασε ο Craig Erlam της Oanda.

Εν τω μεταξύ, τα futures της Wall Street δείχνουν πως ο δείκτης Dow Jones μπορεί να αγγίξει σήμερα νέα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποίηση και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v