Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ισπανία και Ελλάδα

"Βουτιά" άνω του 2% στα χρηματιστήρια σε Μαδρίτη και Μιλάνο. Πτώση 0,5% για τον γαλλικό δείκτη CAC 40. Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Νέες πιέσεις στο ευρώ, κάτω από το 1,10 δολ.

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές καθώς το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών και οι ελληνικές εξελίξεις προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Ειδικότερα, το χειρότερο αποτέλεσμα των τελευταίων 20 ετών κατέγραψε στις δημοτικές εκλογές της Ισπανίας το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα PP, με τους ψηφοφόρους να τιμωρούν τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για τα τέσσερα χρόνια περικοπών και σκανδάλων που έπληξαν την κυβέρνηση.

Επιπλέον προβληματισμός επικρατεί αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος καθώς μεγαλώνει ο κίνδυνος ατυχήματος, σύμφωνα με αναλυτές.

Σημειώνεται ότι σήμερα παρέμειναν κλειστές οι χρηματιστηριακές αγορές στο Λονδίνο και στη Φρανκφούρτη.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε οριακά 0,18% στις 407 μονάδες.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,50% στις 5.117 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 2,01% στις 11.322 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 2,09% στις 23.285 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ σημειώνει πτώση 0,4% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0975.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v