Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Η "βουτιά" στις κινεζικές αγορές δημιουργεί για μια ακόμα φορά πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η προσοχή στρέφεται και στις εξελίξεις από την Ελλάδα.

Σε κλοιό πιέσεων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το νέο "ξεπούλημα" στις κινεζικές αγορές, λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, που επισκιάζει το όποιο κλίμα αισιοδοξίας δημιούργησε η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων καλύτερων του αναμενόμενου.

"Το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης προέρχεται από την Κίνα... οι ευρωπαϊκές αγορές πλήττονται", σχολίασε ο Markus Huber της χρηματιστηριακής Peregrine & Black. "Νομίζω πως πολλοί είναι της άποψης ότι η Κίνα θα συνεχίσει να επιβραδύνεται και αυτή η επιβράδυνση δεν έχει προεξοφληθεί προς το παρόν από τις ευρωπαϊκές αγορές".

Στο επίκεντρο αναμένεται επίσης να βρεθεί και η Ελλάδα, εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά και εν αναμονή του ανοίγματος του ελληνικού χρηματιστηρίου –ενδεχομένως αύριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,43% στις 389 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 κατά 0,5% στις 6.546 μονάδες, ενώ απώλειες 1,25% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.995 μονάδες και 1,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.188 μονάδες.

Πτώση 1,22% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 11.145 μονάδες, 0,81% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.743 μονάδες και 1,57% για τον ιταλικό FTMIB στις 23.139 μονάδες.

Το ευρώ κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να ενισχύεται κατά 0,8% στα 1,1068 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v