Κινεζικές ανησυχίες πιέζουν τις ευρωαγορές

Σε κλοιό κινεζικών πιέσεων παραμένουν οι ευρωαγορές, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, αναζητώντας ενδείξεις για τον χρόνο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Πτώση έως 7% για τη μετοχή της Carlsberg. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Η πτώση των κινεζικών αγορών συνεχίζει να προκαλεί νευρικότητα στους Ευρωπαίους επενδυτές, με τις ευρωαγορές να κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο, εν αναμονή και των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου ενδεχομένως υπάρξουν στοιχεία ως προς το αν η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τελικά τα επιτόκιά της τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αποφασίζουν τα κοινοβούλια της Γερμανίας και της Ολλανδίας για το αν θα εγκρίνουν το τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, με τους αναλυτές να «βλέπουν» διαρροές στα κυβερνώντα κόμματα των δύο χωρών.

Πτώση έως 7% καταγράφει η μετοχή της Carlsberg, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της ζυθοποιίας για την κερδοφορία της.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,81% στις 385 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 κατά 0,97% στις 6.463 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,67% στις 4.938 μονάδες και κατά 1,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.796 μονάδες. 

Απώλειες 0,17% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.883 μονάδες, 0,83% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.550 μονάδες και 0,41% για τον ιταλικό FTMIB στις 23.293 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικό άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v