Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω Κίνας στις ευρωαγορές

Πτωτική κίνηση στις ευρωαγορές, με το βλέμμα σε Fed και Κίνα. Πτώση 0,8% για τον DAX στη Φρανκφούρτη, κλειστή η αγορά του Λονδίνου. Πιέζεται χαμηλότερα το πετρέλαιο.

Τη σκυτάλη των πιέσεων παίρνει από τις ασιατικές αγορές η Ευρώπη, με τους δείκτες να πιέζονται εν μέσω απαισιόδοξων προβλέψεων για την κινεζική οικονομία, αλλά και μετά το συνέδριο στο Jackson Hole, στο οποίο οι τραπεζίτες της Federal Reserve άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο. 

Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη, αναμένονται νέα μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο χάνει τη δυναμική της. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αναμένεται να έχει υποχωρήσει σε χαμηλά τριετίας. 

Ο DAX 30 υποχωρεί στο άνοιγμα κατά 0,8% στις 10.220 μονάδες, με τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει απώλειες 0,8% στις 4.639 μονάδες. Αργία έχει σήμερα το χρηματιστήριο του Λονδίνου. 

Πτώση 0,2% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, στις 362,4 μονάδες.  

Πιέσεις 0,67% για τον IBEX 35 στη Μαδρίτη.

Το πετρέλαιο τύπου Brent υποχωρεί σήμερα κατά 1,7% μετά την έντονη ανάκαμψη της προηγούμενης εβδομάδας, με την τιμή του να κινείται στα 49,2 δολάρια το βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v