Περιορισμένες μεταβολές στις ευρωαγορές

Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών, τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν ήπιες μεταβολές. Βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία τον Μάιο βλέπει η GfK. Η προσοχή στις συνεδριάζεις Fed και BoJ. Πτωτικά τα futures της Wall, με ισχυρές πιέσεις στον Nasdaq.

Σταθεροποιητική η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά την ανακοίνωση πτώσης στα κέρδη αρκετών κορυφαίων τραπεζών, ενώ πιέσεις δέχεται και ο τεχνολογικός κλάδος καθώς η Apple ανακοίνωσε την πρώτη στην ιστορία της πτώση των πωλήσεων των iPhones.

Νωρίτερα, η Barclays ανακοίνωσε πτώση 33% στα προ φόρων κέρδη της για το α' τρίμηνο του έτους, αποτέλεσμα χειρότερο του αναμενόμενου, ενώ η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, ανακοίνωσε πτώση 4,9% στα καθαρά κέρδη τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, ο πρόδρομος δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK, δείχνει πως το καταναλωτικό κλίμα της Γερμανίας θα βελτιωθεί σημαντικά τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, κυρίως λόγω της πιο αισιόδοξης εικόνας για την γερμανική οικονομία.

Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, οι κεντρικές τράπεζες των οποίων συνεδριάζουν σήμερα και αύριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 348 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται 0,15% χαμηλότερα στις 6.275 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.542 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.299 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, με τον τεχνολογικό δείκτη μάλιστα να εκτιμάται ότι θα ανοίξει με απώλειες άνω του 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v