Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Σε θετικό πεδίο επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές πιέσεις. Στις δηλώσεις που θα κάνουν αξιωματούχοι στο πλάισιο της συνόδου των G7 στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις ισχυρές χθεσινές απώλειες που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Fed, η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων, ίσως και τον επόμενο μήνα.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στη σύνοδο των G7 στην Ιαπωνία, όπου το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης και η αποφυγή της ύφεσης, ενώ εκτιμάται πως θα υπάρξουν δηλώσεις αξιωματούχων οι οποίοι θα αναφερθούν και σε ευρωπαϊκά θέματα, όπως το βρετανικό δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Betfair δίνει πιθανότητα 79% οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, οι οποίες αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από ένα έτος τον Απρίλιο, αν και παραμένουν χαμηλά σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015. Συγκεκριμένα, η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, αλλά μειώθηκαν κατά 3,1% σε ετήσια βάση.

Κέρδη 3,4% καταγράφει η μετοχή της UniCredit μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρουν πως ενδέχεται να εξετάσει πώληση περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να αυξήσει την κεφαλαιακή της βάση. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,96% υψηλότερα στις 337 μονάδες, κέρδη 1,3% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.131 μονάδες, 1% ο δείκτης CAC του Παρισού στις 4.329 μονάδες και 0,87% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.881 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v