Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Bayer, μετά την ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς της Monsanto, ενώ τα δημοσιεύματα που φέρουν τη Fiat να παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων "στέλνουν" τη μετοχή της 5% χαμηλότερα.

Με ήπιες μεταβολές ξεκινά η εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην ανακοίνωση των στοιχείων για το PMI της Γερμανίας και της ΕΕ, καθώς και στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Markit, ο PMI στην ευρωζώνη υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών τον Μάιο, ενώ βελτιωμένη ήταν η εικόνα σε Γερμανία και Γαλλία.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Bayer, μετά την ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς της Monsanto, ενώ η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου πιέζει τις μετοχές των εμπορευμάτων. Απώλειες 5% για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, λόγω δημοσιεύματος της Bild που αναφέρει ότι η Γερμανία υποπτεύεται πως η εταιρεία παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 339 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.169 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.957 μονάδες, ενώ μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.355 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v