Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed-Brexit

Εντείνεται η ανησυχία για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσει ςπου δίνουν προβάδισμα ως 7% στο Brexit. Έχασε τις 6.000 μονάδες ο FTSE 100. Νέα πτώση για την στερλίνα, αρνητική η απόδοση του bund. Πτωτικά τα futures της Wall.

Πτώσης για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνεται η νευρικότητα των επενδυτών εν όψει του δημοψηφίσματος της Βρετανίας μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ η προσοχή στρέφεται σήμερα-αύριο και στην συνεδρίαση της Fed, η οποία εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της λόγω της γενικότερης εικόνας της παγκόσμιας οικονομίας. 

Εν τω μεταξύ, η στερλίνα συνεχίζει την πτώση της έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχώρησε σε αρνητικό πεδίο.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,14% στις 323 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 1,2% στις 5.972 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 1,3% στις 4.172 μονάδες και κατά 0,74% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.585 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν ως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v