Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στις ευρωαγορές

Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι αναλυτές εκτιμούν πως μέχρις ότου ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 οι αγορές έχουν χρονικό περιθώριο να αφομοιώσουν τη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί το Brexit. Υψηλότερα κινούνται τα futures της Wall Street.

Συνεχίζεται η ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η κατάσταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ θα διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα ως έχει, αφού η Βρετανία δεν αναμένεται να ενεργοποιήσει σύντομα το Άρθρο 50.

Αν και αυτό δεν αίρει την αβεβαιότητα, σε ότι αφορά το μελλοντικό αποτέλεσμα, ωστόσο δίνει περιθώριο στις αγορές να «αφομοιώσουν» τη νέα πραγματικότητα, σημειώνουν.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα λάβουν και νέα μέτρα προκειμένου να στηρίξουν τις αγορές.

Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η GfK έδειξαν πως η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών καθώς μπαίνουμε στον Ιούλιο.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 2,28% στις 323 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 2,3% στις 6.280 μονάδες, κατά 2,53% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.190 μονάδες και κατά 1,74% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.611 μονάδες.

Κέρδη 2,3% για τον ιταλικό δείκτη FTMIB στις 15.956 μονάδες και 2,72% για τον ισπανικό IBEX στις 8.049 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως και 0,65%.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v