Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη στρέφεται η προσοχή των επενδυτών, ενώ στο επίκεντρο παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, και κυρίως η Deutsche Bank και οι ιταλικές τράπεζες. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκινά η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Στο επίκεντρο παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, μετά την έγκριση από τους μετόχους για τη συγχώνευση των ιταλικών τραπεζών Banco Popolare και Banca Popolare di Milano, με τις υπόλοιπες ιταλικές τράπεζες να ευελπιστούν πως αυτή η συμφωνία θα βοηθήσει συνολικότερα τον κλάδο. 

Αντιθέτως, η Deutsche Bank κινείται πτωτικά, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα του προστίμου στις ΗΠΑ. 

Χαμηλότερα οι μετοχές της Peugeot, μετά την πληροφορία που μετέδωσε το France Info ότι η εταιρεία σχεδιάζει περικοπή άνω των 2.000 θέσεων εργασίας του χρόνου, ενώ πτώση 5,4% καταγράφουν οι μετοχές της Pearson, μετά την μείωση κατά 7% των οργανικών πωλήσεών της στο εννεάμηνο -ποσοστό μεγαλύτερο του αναμενόμενου

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,6% χαμηλότερα στις 337 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,76% στις 6.960 μονάδες, κατά 0,32% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.456 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.540 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,2-0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v