Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον ρυθμό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. "Φρένο" Ντράγκι στις εικασίες για περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. "Βουτιά" σε χαμηλό επτά μηνών για το ευρώ. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη «βουτιά» του ευρώ σε χαμηλό επταμήνου κάτω και από τα 1,09 δολάρια, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις Ντράγκι, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο περιστολής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από Ευρώπη και ΗΠΑ, με την Daimler να ανακοινώνει αύξηση των λειτουργικών κερδών το γ' τρίμηνο και τη SAP να αναβαθμίζει το guidance για τα λειτουργικά κέρδη του συνόλου της χρήσης.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά υψηλότερα στις 344 μονάδες, κατά 0,27% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.045 μονάδες, ενώ οριακή είναι η διακύμανση για τους δείκτες CAC και DAX στις 4.536 και 10.711 μονάδες αντίστοιχα.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνου τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν ως 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v