Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yψηλότερα οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την παράταση του QE της ΕΚΤ. Παραμένει στο επίκεντρο η Monte dei Paschi di Siena, με την Ιταλία να ζητά πίστωση χρόνου για την ανακεφαλαιοποίηση.

Σε θετικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της ΕΚΤ για παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ως το Δεκέμβριο του 2017.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, με πληροφορίες που μεταδίδουν οι FT να αναφέρουν πως η Ιταλία, με επιστολή της, ζητά από την ΕΚΤ να δώσει παράταση χρόνου για την ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi di Siena.

Στα ενδιαφέροντα της ημέρας, η απόκτηση ενός πέμπτου της Rosneft, της κρατικής ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας, από τις Glencore και το Κατάρ, οι δηλώσεις Γάλλου αξιωματούχου στο BBC πως μεγάλες διεθνείς τράπεζες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού για μεταφορά ορισμένων δραστηριοτήτων από το Λονδίνο στο Παρίσι, αλλά και οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως για χειραγώγηση τιμών χρυσού και αργύρου από μεγάλες τράπεζες, όπως η Deutsche Bank, η UBS και η HSBC.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,53% υψηλότερα στις 349 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,4% στις 6.930 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού σημειώνει άνοδο 0,7% στις 4.727 μονάδες και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 0,8% υψηλότερα στις 11.076 μονάδες. Υψηλότερα κατά 1,36% ο ιταλικός FTMIB, στις 18.373 μονάδες, με την μετοχή της Monte dei Paschi di Siena να ενισχύονται κατά 3,77%.

Το ευρώ ενισχύθηκε αρχικά μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ, αλλά διέγραψε γρήγορα τα κέρδη και αυτή τη στιγμή υποχωρεί 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,066%.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους γερμανικού τίτλου, καταγράφει άνοδο 8 μονάδων βάσης, στο 0,433%. 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v