Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές

Με οριακά κέρδη έκλεισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 στη πρώτη συνεδρίαση μετά τη γιορτή των Χριστουγέννων. Περιορισμένος ο τζίρος. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Monte dei Paschi. Άνοδος για τον πετρέλαιο. Υψηλότερα το ευρώ.

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο και ιδιαίτερα η ιταλική Monte dei Paschi .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΕΚΤ ανέβασε στα 8,8 δισ. ευρώ από 5 δισ. προηγουμένως, το ύψος των κεφαλαίων που χρειάζεται η τράπεζα Monte dei Paschi για να καλύψει το έλλειμμά της.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε διάταγμα για τη διάσωση της προβληματικής τράπεζας, η οποία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη των επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι για δεύτερη μέρα είχε ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών, των παραγώγων και δέκα ομολόγων της Monte dei Paschi.

Παράλληλα, ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου εν αναμονή της εφαρμογής της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ. Σήμερα ο μαύρος χρυσός ενισχύεται 1,6% στα 53,89 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,14% στις 360 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 11.472 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,18% στις 4.848 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,1% στις 9.376 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,24% στις 19.390 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό για δεύτερη μέρα,

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 0,5% στα 1.138 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0461 από 1,0454 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v