Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, εν αναμονή της Πρωτοχρονιάς. Στον τραπεζικό κλάδο -ιδιαίτερα τον ιταλικό- στραμμένη η προσοχή. Ανοδικό άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures.

Ακόμα μια συνεδρίαση περιορισμένου ενδιαφέροντος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των διακοπών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Το όποιο ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στον τραπεζικό κλάδο, και ιδιαίτερα στην Monte dei Paschi di Siena (η διαπραγμάτευση της μετοχής της οποίας έχει ανασταλεί μέχρι νεοτέρας). Χθες δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν πως το ιταλικό κράτος ίσως «ρίξει» περίπου 6,5 δις. ευρώ για να διασώσει την Τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ποσό υψηλότερο από το αρχικώς αναμενόμενο, μετά και την αναθεώρηση από την ΕΚΤ του κεφαλαιακού «κενού» της τράπεζας, στα 8,8 δισ. ευρώ από 5 δισ. που υπολόγιζε προηγουμένως.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σχεδιασμοί μεγάλων επιχειρήσεων για το Brexit. Η Lloyds σχεδιάζει να ιδρύσει θυγατρική στη Γερμανία ή την Ολλανδία αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ χωρίς να διατηρήσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Ο δείκτης Stoxx 600 παραμένει στις 360 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,37% στις 7.094 μονάδες, οριακά στο "κόκκινο" CAC και DAX στις 4.846 και 11.469 μονάδες αντίστοιχα, ενώ ο ιταλικός FTMIB υποχωρεί κατά 0,26% στις 19.340 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,2%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v