Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στην Volkswagen, αλλά και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Brexit. Την συνέντευξη Τύπου του Τραμπ αναμένουν οι επενδυτές.

Μικρές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την αυτοκινητοβιομηχανία να προσελκύει σήμερα την προσοχή, μετά τις πληροφορίες περί σύλληψης στελέχους της Volkswagen στις ΗΠΑ από το FBI, με την κατηγορία της συνομωσίας για εξαπάτηση των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, από το πολιτικό σκηνικό, ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων πρότεινε το αντιευρωπαϊκό κόμμα του να εγκαταλείψει τη συμμαχία με το ευρωσκεπτικιστικό βρετανικό UKIP και να συμμαχήσει με μια… φιλοευρωπαϊκό ομάδα, προκαλώντας σοκ τους υποστηρικτές του.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιμένει στην στάση της περί «σκληρού Brexit».

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, όπου αναμένεται να δώσει στοιχεία για την εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσει και την στάση του έναντι της Κίνας.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Νοεμβρίου, η οποία αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση –χαμηλότερα του αναμενόμενου- και τις εξαγωγές, που ενισχύθηκαν κατά 3,9% σε μηνιαία βάση, το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2012.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 365 μονάδες, κατά 0,4% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.237 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.910 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.601 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v