Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές μετά τα macro

Ηπιές διακυμάνσεις καταγράφονται στις κύριες ευρωπαικές αγορές με τα μακροοικονομικά στοιχεία στο προσκήνιο. Κινητικότητα στις εταιρείες λιανικού εμπορίου. Ανοδος για το αργό. Σταθεροποιητικά η τιμή του χρυσού.

Σταθεροποιητικά κινούνται πλέον οι κύριες ευρωπαικές αγορές μετά τα macro. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,04%, στις 7.180 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται στις 4.899 μονάδες. Πτώση 0,33% για τον DAX 30, που κινείται στις 11.567μονάδες.

Στο Μιλάνο ο MIB ενισχύεται κατά 0,33%, στις 19.638 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα μακροοικονομικά στοιχεία. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη εκτιμάται πως ενισχύθηκε σε 1,1% τον περασμένο μήνα σε σχέση με το 0,6% του Νοεμβρίου, σύμφωνα με προκαταρκτική μέτρηση της Eurostat. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της στατιστικής υπηρεσίας, ο τομέας της ενέργειας εμφανίζει τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο για τον Δεκέμβριο, στο 2,5% έναντι -1,1% τον Νοέμβριο. Ακολουθεί ο τομέας των υπηρεσιών με άνοδο σε 1,2% από το 1,1% του Νοεμβρίου.

Στη Γαλλία η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινήθηκε σταθεροποιητικά το Δεκέμβριο στο 99. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν πως θα διαμορφωθεί στο 99.

Κινητικότητα καταγράφεται στις μεγάλες εταιρείες λιανικού εμπορίου. Η βρετανική Next σημειώνει απώλειες υψηλότερες του 10% μετά το guidance για τα κέρδη της. Αντίθετα άνοδο σημειώνει η B&M καθώς η εισηγμένη σημείωσε τζίρο-ρεκόρ την περίοδο των εορτών. Κέρδη σημειώνει και η Marks & Spencer.

Με θετικό πρόσημο η μετοχή της Credit Suisse μετά και την αναβάθμιση από τη Barclays. Aνοδο καταγράφουν UBS και Deutsche Bank.

Εν τω μεταξύ η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 0,75%, στα 52,7 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά, στα επίπεδα των 1.162 δολαρίων ανά ουγκιά.

Το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ με την ισοτιμία τους στα επίπεδα του 1,04. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται και σε σχέση με το γεν, με την ισοτιμία στα 117 γεν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v