Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Οι ιταλικές τράπεζες επανέρχονται στο προσκήνιο. Προβληματισμός για την εφαρμογή της συμφωνίας περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου. Οριακά υψηλότερα τα futures της Wall Steet.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για το ιταλικό τραπεζικό σύστημα να επανέρχονται, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για την εφαρμογή της συμφωνίας για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου από χώρες μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι ιταλικές τράπεζες Popolare di Vicenza και Veneto Banca, οι οποίες είχαν διασωθεί πέρυσι, πρόκειται να προτείνουν συμφωνία στους μετόχους, που θα μπορούσε να τους κοστίσει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως οι δυο τράπεζες δεν είναι εισηγμένες, όμως τα προβλήματά τους έχουν αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για την τραπεζική κρίση στην Ιταλία. Επιπλέον, η μετοχή της Banca Monte dei Paschi di Siena εξακολουθεί να μην διαπραγματεύεται, μετά την απόφαση για κρατική διάσωσή της.


Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 363 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,33% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.261 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.588 μονάδες και κατά 0,11% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.892 μονάδες. 

Η μετοχή της Intesa Sanpaolo υποχωρούσε έως 1,5%, της UniCredit καταγράφει απώλειες 2,09% και της Unione di Banche Italiane περιορίζει τις απώλειές της στο 0,5% από 1,6% νωρίτερα.

Χαμηλότερα κινούνται και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, με την μετοχή της Banco Popular Espanol να χάνει έως και 3,1% και της Deutsche Bank περίπου 2,5%.

Οριακή άνοδο στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v