Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές

Σε εταιρικά αποτελέσματα, Σύνοδο Κορυφής και Τραμπ η προσοχή των επενδυτών. Σε υψηλό πεντέμισι ετών ο PMI του τομέα υπηρεσιών στη Γαλλία. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά την προσοχή στραμμένη τόσο στη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα, όσο και στην πέρα όχθη του Ατλαντικού και στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μετάδωσαν νωρίτερα τα διεθνή ΜΜΕ, ο Τραμπ πρόκειται να υπογράψει σήμερα διάταγμα για αλλαγές στον νόμο Dodd-Frank, ο οποίος εφαρμόστηκε ως «απάντηση» στην χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Από το εταιρικό «μέτωπο», οι Intesa Sanpaolo, Telecom Italia και Banco Popular είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία για τον PMI του τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 53,7, έναντι του 53,6 που ήταν η αρχική εκτίμηση, ενώ ο δείκτης της Γαλλίας διαμορφώθηκε σε υψηλό πεντέμισι ετών, στο 54,1.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,63% στις 364 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης FTSE 100 στις 7.178 μονάδες, κατά 0,8% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.833 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.663 μονάδες.

Άνοιγμα τις Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v