Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη. Πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες. Κοντά στα 51 δολ. το πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Μικρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωαγορές εν αναμονή της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.

Ειδικότερα, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί με την επικείμενη συνάντηση μετά τη δήλωση Τραμπ ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τόσο μεγάλα εμπορικά ελλείμματα».

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε ο βιομηχανικός κλάδος με την μετοχή της βρετανικής Rotork να καταγράφει «άλμα» 4,2%.

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκήθηκαν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Η μετοχή της Telecom Italia υποχώρησε 2,8% μετά από δημοσιεύματα ότι η γαλλική ανταγωνίστριά της Iliad θέλει να πιάσει ποσοστό 25% στην ιταλική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Αντίστοιχα χαμηλότερα κινήθηκε και ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Deutsche Bank να σημειώνει πτώση άνω του 1,5% καθώς συνεχίζει να ψάχνει για νέο CFO.

Από το «μέτωπο» των οικονομικών στοιχείων, η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο απ' όσο ανέμεναν οι αναλυτές τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,2% στις 380 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,54% στις 7.321 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,21% στις 12.282 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 5.101 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,35% στις 10.361 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 20.257 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά 1,4% στα 50,93 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,2% στα 1.256 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά σε σχέση με το δολάριο στο 1,0662 από 1,0671 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v