Σε νέο ιστορικό υψηλό ο DAX

Εταιρικά αποτελέσματα και γαλλικές εκλογές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε υψηλό 6ετίας ο PMI της ευρωζώνης τον Απρίλιο. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015 ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον τόνο στις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ το χθεσινό debate στη Γαλλία μεταξύ των δυο υποψηφίων για την προεδρία της χώρας, δείχνει να φέρνει τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν ένα βήμα πιο κοντά στον προεδρικό θώκο.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Societe Generale ανακοίνωσε πτώση σχεδόν 20% στα κέρδη α’ τριμήνου, η HSBC μειωμένα αλλά καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, ενώ η Shell ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών της το α’ τρίμηνο.

Προ ολίγου ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία για τον PMI Απριλίου της ευρωζώνης, ο οποίος διαμορφώθηκε σε υψηλό εξαετίας, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τα προκαταρκτικά στοιχεία, ενώ οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά την αύξηση των τιμών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,41% στις 390 μονάδες, κατά 0,38% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.262 μονάδες, κατά 0,86% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.346 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,75% στις 12.622 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2015 ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ενισχύεται κατά περισσότερο από 1%.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,3%.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v