Μικρή πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Απογοητευτικά στοιχεία για τις κινεζικές εισαγωγές και εξαγωγές πιέζουν τις αγορές. Τα βλέμματα στραμμένα σε οικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα. Πτώση 0,2% καταγράφει ο γερμανικός DAX.

Χαμηλότερα άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω οικονομικών στοιχείων για το κινεζικό εμπόριο που δημοσιεύθηκαν την νύχτα και ήταν πιο αδύναμα σε σχέση με τις προσδοκίες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί ελάχιστα, κατά 0,1% στις 381 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου επίσης άνοιξε 0,1% χαμηλότερα στις 7.523, ο γερμανικός DAX κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 12.237 μονάδες και ο CAC του Παρισιού υποχωρεί 0,2% στις 5.196.

Οι ασιατικές μετοχές αντέστρεψαν την πορεία τους προς υψηλά δεκαετίας, αφότου οικονομικά στοιχεία κατέδειξαν χαμηλότερες από το αναμενόμενο εισαγωγές και εξαγωγές από την Κίνα για τον Ιούλιο. Οι τιμές χάλυβα και σιδηρομεταλλεύματος συνέχισαν το ράλι τους μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, πράγμα που μπορεί να πιέσει υψηλότερα τις μετοχές εταιριών ακατέργαστων υλών στην Ευρώπη.

Άλλα οικονομικά στοιχεία έδειξαν πτώση 2,8% στις γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο, ενώ οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και σε στοιχεία που αναμένονται σήμερα για τη Γαλλία.

Στη Βρετανία η επαγγελματική ένωση British Retail Consortium αποκάλυψε σήμερα επιβράδυνση στις πωλήσεις λιανικής τον Ιούλιο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 0,9% σε όρους like for like, έπειτα από άνοδο 1,2% τον Ιούνιο. Στο μεταξύ η συνομοσπονδία Recruitment and Employment Confederation (REC) τόνισε σήμερα πως οι Βρετανοί εργοδότες αποδίδουν στο Brexit την επιδείνωση που εμφάνισε η έλλειψη προσωπικού τον περασμένο μήνα.

Στον εταιρικό κόσμο, αναμένονται σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα των Pandora, Standard Life, Worldpay, Savills και Bellway.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζέιμς Μπάλαρντ, πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις δήλωσε τη Δευτέρα πως η κεντρική τράπεζα δε χρειάζεται να μεταβάλει τα επιτόκια βραχυπρόθεσμα, διότι ο πληθωρισμός είναι απίθανο να αυξηθεί σημαντικά, παρά τις βελτιώσεις στην αγορά εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v