Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2ετίας οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή επικεντρωμένη στα εταιρικά αποτελέσματα και στα μακροοικονομικά στοιχεία. Ράλι στις μετοχές εταιρειών εμπορευμάτων. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινούνται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών, με ώθηση από την άνοδο στις τιμές των εμπορευμάτων, την ώρα που η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν δεν δείχνει να επηρεάζει το κλίμα.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στη Βρετανία, η οποία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο.

Οι επενδυτές αναμένουν την συνεδρίαση της Fed, η οποία πιθανότατα θα είναι και η τελευταία με πρόεδρο την Τζάνετ Γέλλεν, προσβλέποντας σε ενδείξεις για τις μελλοντικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,62% στις 397 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.508 μονάδες, κατά 0,44% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.527 μονάδες, κατά 1,56% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.437 μονάδες και κατά 0,36% ο ισπανικός IBEX στις 10.561 μονάδες.

Νωρίτερα, οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν νέο υψηλό 10ετίας, μετά τα θετικά στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία και την νέα άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v