Μικρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Η έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου στις ΗΠΑ και οι εκλογές στην Καταλονία, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα για τους επενδυτές.

Στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών αγορών σήμερα η έγκριση του αμερικανικού φορολογικού νομοσχεδίου από το Κογκρέσο στις ΗΠΑ και οι εκλογές στην Καταλονία.

Οι σαρωτικές αλλαγές στον φορολογικό κώδικα θα μειώσουν τον συντελεστή φορολογίας εταιρειών από 35% σε 21%, αλλά οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι ευνοεί τους πλούσιους και πως, σύμφωνα με έρευνες, θα προσθέσει σχεδόν 1,5 τρισ. δολάρια στο έλλειμμα των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο πάντως παίρνει το δρόμο για το γραφείο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έτσι ώστε να υπογραφεί και να γίνει νόμος, αν και ο ακριβής χρόνος του γεγονότος παραμένει ασαφής.

Αντικείμενο ενδιαφέροντος σήμερα, επίσης,  οι εκλογές στην Καταλονία, μετά από μήνες πολιτικών αναταραχών και αβεβαιότητας. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα διαιρεμένο εκλογικό σώμα, με τα κόμματα υπέρ και κατά της ανεξαρτησίας της περιοχής να πετυχαίνουν παρόμοια επίπεδα δημοτικότητας. Τα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ.

Αυτή την ώρα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,2%, στις  387,45 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 με μικρές κινήσεις, στις 7.525 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC με απώλειες 0,4% στις 5.330 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX με απώλειες 0,04%, στις 13.063 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v