Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές

To φορολογικό νομοσχέδιο στις ΗΠΑ και η αντίσταση δύο ρεπουμπλικανών γερουσιαστών στη ψήφισή του, προκαλούν αβεβαιότητα. Στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, στην ατζέντα σήμερα το Brexit, με τους Ευρωπαίους να ζητούν σαφήνεια από τη Μέι.

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται χαμηλότερα σήμερα, κυρίως λόγω ανησυχιών για τα σχέδια αναθεώρησης του φορολογικού συστήματος στις ΗΠΑ.

Δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές δεν θα ψηφίσουν το φορολογικό νομοσχέδιο, γεγονός που προσθέτει αβεβαιότητα στο κόμμα του Ν. Τραμπ. Λόγω της κατάστασης έχει καθυστερήσει και το ταξίδι του αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς στη Μέση Ανατολή.

Στην Ευρώπη, βρίσκεται σε εξέλιξη η διήμερη Σύνοδος Κορυφής με το Brexit στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης. Η βρετανίδα πρωθυπουργός είπε στους ομολόγους της ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη συμφωνία. Οι ευρωπαίοι ηγέτες από την άλλη, ζήτησαν περισσότερη σαφήνεια από την Τερέζα Μέι, για το πώς βλέπει το μέλλον των εμπορικών σχέσεων της χώρας με την ΕΕ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υπουργός οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χαμοντ είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί την Κίνα για να σφραγίσει εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες αξίας δισ. λιρών, σύμφωνα με το Reuters.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,2% στις 7.440 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,4%, στις 5.337 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,3%, στις 13.037 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v