Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

Οι συναλλαγές αναμένονται λιγότερες από τις συνηθισμένες, σήμερα, καθώς οι αγορές ανοίγουν μετά από το διάλειμμα των Χριστουγέννων. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να επηρεαστούν ελαφρώς από τις κινήσεις στην Ασία.

Οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένονται λιγότερες από τις συνηθισμένες, σήμερα, καθώς ανοίγουν μετά από το διάλειμμα των Χριστουγέννων. Οι αγορές αναμένεται να επηρεαστούν ελαφρώς από τις κινήσεις στην Ασία, με τις συναλλαγές εκεί να σημειώνουν μικρά κέρδη.

Στις αγορές εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου είναι στο επίκεντρο, καθώς τα συμβόλαια αργού έφθασαν σε υψηλό δύο ετών τις τελευταίες 24 ώρες. Ωστόσο, οι τιμές απομακρύνθηκαν από τα υψηλά τους επίπεδα, καθώς η σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας του αγωγού της Forties στη Βόρεια Θάλασσα βοήθησε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων εφοδιασμού παρατηρείται στη Λιβύη (λόγω έκρηξης σε αγωγό), σύμφωνα με το Reuters.

Στην παγκόσμια πολιτική, οι Η.Π.Α. επέβαλαν κυρώσεις σε δύο κορυφαίους αξιωματούχους από τη Βόρεια Κορέα την Τρίτη, οι οποίοι συμμετείχαν στα προγράμματα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων του κράτους. Οι κυρώσεις έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται σκληροί περιορισμοί στη χώρα μετά τη δοκιμή πυραύλων στα τέλη Νοεμβρίου.

Επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές αγορές, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει άνοδο κατά 0,04%,  στις 7.594 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC με απώλειες 0,03% στις 5.361 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη DAX καταγράφει άνοδο 0,06%, στις 13.080 μονάδες. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ανοδικά κατά 0,04%, στις 390,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v