Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει η ψυχραιμία στις ευρωαγορές

Επιστρέφουν σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο υψηλότερος από τον αναμενόμενο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ προκάλεσε νωρίτερα αρνητικό γύρισμα.

Επανήλθαν σε θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την αρνητική κίνηση που έκαναν νωρίτερα, λόγω των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx ενισχύεται 0,2%, στη Φρανκφούρτη ο Dax περιορίζεται σε απώλειες 0,1%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE κινείται ανοδικά 0,2%. Ο CAC στο Παρίσι με οριακά κέρδη 0,1%, στο Μιλάνο ο MIB ανοδικά 0,2%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται σταθεροποιητικά.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές τον Ιανουάριο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 2,1% σε σχέση με πέρυσι. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειώσει άνοδο 1,9%. Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017, ο δείκτης τιμών ενισχύθηκε κατά 0,5%. 

Το δολάριο και οι αποδόσεις του Treasury κατέγραψαν άνοδο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Ο δείκτης δολαρίου σε άνοδο 0,32% στα 89,996 από 89,7 που ήταν πριν. Η απόδοση του δεκαετούς ανέβηκε στο 2,8621% από 2,82%. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το brent κάνει πιο βαθιά υποχώρηση κατά 0,75% και βρίσκεται στα 62,25 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό επεκτείνει τις απώλειές του κατά 1,23% και φτάνει στα 58,46 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε θετικό πρόσημο γύρισε ο χρυσός. Ενισχύεται 0,3% και βρίσκεται στα 1.335δολάρια η ουγγιά.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v