Ηπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Asda και Sainsbury's συγχωνεύονται σε ένα ντιλ αξίας 20,67 δισ. δολαρίων. Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία πιέζουν για περαιτέρω απαλλαγή από τους αμερικανικούς δασμούς - η διορία λήγει αύριο. Seb, WPP και Old Mutual δημοσιεύουν κέρδη σήμερα.

Σταθεροποιητικές κινήσεις σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν ακόμη ένα σετ αποτελεσμάτων.

Στο Λονδίνο, ο FTSE κερδίζει 0,1%, στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,2%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,2%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,1%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ έχει οριακές απώλειες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe χάνει 0,2%.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς πέφτουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά τη Σύνοδο των δύο ηγετών της κορεατικής χερσονήσου. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μάλιστα σημείωσε ότι θα καλέσει Αμερικανού ειδικούς και δημοσιογράφους για ως παρατηρητές στο κλείσιμο πυρηνικής εγκατάστασης, σύμφωνα με το Reuters. Ο MSCΙ Ασίας Ειρηνικού εξαιρουμένης της Ιαπωνίας ανοδικά κατά 0,9%, ο Kospi στην Κορέα επίσης κατά 0,8%. 

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, οι Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο ενώνουν τις δυνάμεις κατά δυνητικών νέων δασμών από τις ΗΠΑ. Την Κυριακή, οι τρεις χώρες προέτρεψαν την αμερικανική κυβέρνηση να μην τους εφαρμόσει στη γηραιά ήπειρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε 25% δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο αλλά η Ευρώπη πέτυχε τότε προσωρινή εξαίρεση, η οποία όμως τερματίζεται αύριο.

Στο εταιρικό μέτωπο, το βρετανικό σούπερ μάρκετ Sainsbury's, το νούμερο 2 του Ηνωμένου Βασιλείου και το βρετανικό Asda της Walmart συμφώνησαν στους όρους συγχώνευσης, αποτιμώντας το Asda στα 7,3 δισ. στερλίνες (10 δισ. δολάρια), σύμφωνα με το Bloomberg. H μετοχή του Tesco υποχωρεί 3,9%, καθώς ο όμιλος θα δεχτεί μεγάλο ανταγωνισμό από τη συγχώνευση.

H μετοχή του Sainsbury's «εκτοξεύεται» 20%, στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, σε συμφωνία για την συγχώνευσή τους κατέληξαν μετά από το πολυετές… φλερτ τους οι T-Mobile και Sprint. Η συμφωνία, που θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου σε μετοχές, θα ενώσει τον τρίτο και τον τέταρτο μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς φορείς των ΗΠΑ, δημιουργώντας μια συνδυασμένη εταιρεία αξίας 146 δισ. δολαρίων.

Seb, WPP and Old Mutual δημοσιεύουν τα τελευταία στοιχεία του σήμερα.

Αναπάντεχη πτώση σημείωσαν οι μηνιαίες πωλήσεις λιανικής τον Μάρτιο στη Γερμανία, σημειώνοντας τέταρτη συνεχόμενη υποχώρηση.

Ο ευμετάβλητος δείκτης, που συχνά αναθεωρείται, έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,6% σε μηνιαία βάση. Η πρόβλεψη του Reuters έκανε λόγο για 0,8% άνοδο, ακολουθούμενη από την αναθεωρημένη μείωση 0,2% του Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v