Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι γεωπολιτικοί παράγοντες και η Σύνοδος στην Κορέα, η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας για περισσότερο διάστημα προσαρμογής σε νέους κανόνες, αλλά και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στην Ασία. Κλειστές οι αγορές στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, οδηγούμενα από το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη καθώς οι αγορές στην Κίνα και την Ιαπωνία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών, ενισχύεται 1,5% λόγω ανόδου των μετοχών του τομέα οικονομίας. Η άνοδος έρχεται μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, σύμφωνα με την οποία θα δοθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – από το αναμενόμενο - σε τράπεζες και διαχειριστές ενεργητικών για προσαρμογή στους νέους κανόνες.

Ο MSCΙ Ασίας Ειρηνικού εξαιρουμένης της Ιαπωνίας ενισχύεται 0,9%, ο Kospi στην Κορέα επίσης κατά 0,6%, μετά τα ισχυρά εταιρικά κέρδη από τον τεχνολογικό γίγαντα Samsung και την Σύνοδο στην κορεατική χερσόνησο, ενώ στην Αυστραλία ο ASX κερδίζει 0,5%.

Η στερλίνα τελεί υπό διαπραγμάτευση χαμηλότερα, μετά και την παραίτηση της υπουργού εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, στο 1,3772 δολάριο, ο δείκτης δολαρίου σημειώνει μικρές κινήσεις στα 91,567 ενώ σε σχέση με το γεν ενισχύεται φτάνοντας στα 109,12 γεν ανά δολάριο.

Πέφτουν οι τόνοι στο πετρέλαιο. Το brent, με απώλειες 33 σεντς, διολισθαίνει στα 74,31 δολάρια ανά βαρέλι και το αμερικανικό αργό, με υποχώρηση 18 σεντς, φτάνει 67,92 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v