Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις του FTSE στο Λονδίνο -Κλειστές πολλές αγορές

Κλειστά τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Μικτή κίνηση στις ασιατικές αγορές. Στο επίκεντρο η παράταση της εξαίρεσης από τους δασμούς χάλυβα και αλουμινίου που αποφάσισε (και) για την ΕΕ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κλειστές είναι οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές σήμερα λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ανοικτό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, όπου ο δείκτης FTSE επεκτείνει τα κέρδη του τις μεσημεριανές ώρες και ενισχύεται κατά 0,4%, στις 7.542 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, με σταθεροποιητικές κινήσεις, φτάνει τις 385 μονάδες.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών η ΒΡ στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς οι υψηλότερες τιμές του αργού και η αυξανόμενη παραγωγή έδωσαν ώθηση στις πετρελαϊκές εταιρείες. Η παραγωγή ενισχύθηκε στα 3,7 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα ή 6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τα κέρδη έφτασαν τα 2,586 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για 2,2 δισ. «Έχουμε ακόμη ένα δυνατό σετ αποτελεσμάτων. Οι ασφαλείς και αξιόπιστες επιχειρήσεις μας και τα δυνατά αποτελέσματα συνεχίστηκαν το 2018», σημείωσε ο CEO της εταιρείας, σύμφωνα με το CNBC, Bob Dudley.

Στην Ασία οι αγορές σημείωσαν νωρίτερα μικτή κίνηση αν και εκεί τα περισσότερα χρηματιστήρια ήταν κλειστά. Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία διέγραψε τα κέρδη που είχε νωρίτερα και έφτασε 0,18% υψηλότερα, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,19%.

Πτώση κατέγραψε χθες η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου, με πρωταγωνιστή των απωλειών τις τηλεπικοινωνίες.

Ειδικότερα, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Sprint από την T-Mobile έναντι 26,5 δισ. δολαρίων καθώς αναλυτές αμφισβητούν ότι το deal θα καταφέρει να λάβει το πράσινο φως από τις ομοσπονδιακές αρχές. 

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,61% ή 148 μονάδων στις 24.163, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,82% στις 2.648 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,75% στις 7.066 μονάδες. Συνολικά τον Απρίλιο, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,3%, ο S&P 0,3% και ο Nasdaq 0,1%.

Στην πολιτική σκακιέρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να παρατείνει μέχρι την 1η Ιουνίου την προσωρινή εξαίρεση από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και τον Μεξικό, όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v