Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Μιλάνο. Σχεδόν αμετάβλητος ο Stoxx 600. Ενισχύεται το ευρώ. Πιέσεις στο πετρέλαιο.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, στην Ιταλία η κυβέρνηση συνεργασίας έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία την Τρίτη το βράδυ. Ο νέος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον περιορισμό της μετανάστευσης, την αύξηση των δαπανών κοινωνικής πρόνοιας και την περικοπή των φόρων.

Ωστόσο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Βάιτμαν, προειδοποίησε ότι η αντίδραση της αγοράς στην ασταθή πολιτική της Ιταλίας, καταδεικνύει ότι η Ευρωζώνη δεν έχει δείξει ισχυρές αντοχές σε κρίσεις. Επιπλέον σημείωσε ότι χρειάζονται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις τόσο σε επίπεδο εθνικό όσο και ευρωπαϊκό.

Στο μεταξύ, οι κεντρικοί τραπεζίτες που μαζεύτηκαν στο Βερολίνο επιβεβαίωσαν ότι η ΕΚΤ θα συζητήσει τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, κάτι για το οποίο ο πρόεδρος της ΕΚΤ αρνείται να κάνει.

Στο εταιρικό μέτωπο, η βρετανική κυβέρνηση έδωσε το τελικό «ok» προκειμένου να προχωρήσει η εξαγορά του 61% του Sky από την Fox του Ρόμπερτ Μέρντοκ.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 386 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,33% στις 7.712 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,34% στις 12.830 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06% στις 5.457 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 1,09% στις 9.791 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 21.807 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1,3% στα 64,66 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.304 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται για τρίτη μέρα έναντι του δολαρίου στο 1,1775 από 1,1719 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v