Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Τουρκία

Συνεχίζουν σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για την κρίση στην Τουρκία. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Διολισθαίνει το ευρώ. Βουτιά 9% για την Bayer.

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για πιθανή μετάσταση από την κρίση της Τουρκίας.

Ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται στο στόχαστρο με τον τραπεζικό δείκτη να διολισθαίνει 1,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Ιουνίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,2% στις 385 μονάδες. 

Ο γερμανικός δείκτης DAX 30 κινείται 0,6% χαμηλότερα στις 12.384 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 καταγράφει πτώση 0,2% στις 5.404 μονάδες, ενώ ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,2% στις 7.649 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διολισθαίνει έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1394 δολάρια/ευρώ. 

Στα ομόλογα, το spread της απόδοσης του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού διευρύνθηκε στις 272 μονάδες βάσης.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Bayer βουτάει 9%, μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου κατά της Monsanto για τη χρήση της ουσίας γλυφοσάτη.

Οι ένορκοι δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο καταδίκασαν χθες Παρασκευή τη γιγάντια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto να πληρώσει σχεδόν 290 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις επειδή δεν ενημέρωσε για την επικινδυνότητα του ζιζανιοκτόνου της, του Roundup, στο οποίο οφείλεται ο καρκίνος ενός αμερικανού κηπουρού.

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία το χρηματιστήριο βούτηξε τη Δευτέρα κατά 2,3%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v