Θετικά οι ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό ΗΠΑ

Οι traders ελπίζουν ότι η επιστροφή στις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed είναι σε μεγάλο βαθμό μακριά από το τραπέζι, παρά τα πρόσφατα στοιχεία πληθωρισμού που είναι πιο υψηλά από τα αναμενόμενα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,2%.

Θετικά οι ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό ΗΠΑ

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κατέβασε ταχύτητα τον Απρίλιο σε ετήσια βάση. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,1%, η Μαδρίτη κινείται ανοδικά κατά 0,4% και το Μιλάνο κατά 0,3%.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση και κατά 3,4% σε ετήσια.

Οι traders ελπίζουν ότι η επιστροφή στις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι σε μεγάλο βαθμό μακριά από το τραπέζι, παρά τα πρόσφατα στοιχεία πληθωρισμού που είναι πιο υψηλά από τα αναμενόμενα.

Χθες Τρίτη, ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ για τον Απρίλιο ήταν υψηλότερος από τις προσδοκίες των οικονομολόγων, αμβλύνοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε χθες ότι ο πληθωρισμός μειώνεται πιο αργά από ό,τι αναμενόταν, διατηρώντας πιθανότατα τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street την Τρίτη που είδε τον δείκτη Nasdaq να σημειώνει νέο ρεκόρ κλεισίματος παρά τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών είχαν μικρή μεταβολή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην πολιτική ειδησεογραφία της ημέρας, στην Κίνα μεταβαίνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της νέας του θητείας, υπογραμμίζοντας τη ζωτική σημασία αυτής της σχέσης, καθώς το Πεκίνο αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις από τις ΗΠΑ να περιορίσει την υποστήριξη που βοηθά τη Μόσχα να συνεχίσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παροτρύνει τα αραβικά κράτη να συμμετάσχουν σε μια ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στη Γάζα μόλις τελειώσει ο πόλεμος, με την ελπίδα να καλύψει το κενό στη Λωρίδα μέχρι να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος παλαιστινιακός μηχανισμός ασφαλείας.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v