Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με πρωτοπόρο τον DAX

Ανοδικά οι ευρωαγορές, παρά την υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P και την εκτίναξη των αποδόσεων. Στο επίκεντρο τα θετικά στοιχεία της Κίνας και η εξωδικαστική νίκη της Nokia. Άνοδος στα futures της Wall

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές αγνοώντας την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor’s και την σημερινή εκτίναξη των αποδόσεων στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας σε νέα ιστορικά υψηλά. Αντ’ αυτού οι επενδυτές επικεντρώθηκαν περισσότερο στα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, αλλά και στις επιχειρηματικές εξελίξεις και κυρίως στις ειδήσεις που αφορούν στην Nokia.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,36% στις 7181 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,76% στις 3836 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,27% στις 5,789 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,18% στις 10063 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,23% στις 7296 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,7% στις 20221 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Κέρδη κατέγραψαν νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές, με κινητήριο δύναμη τα στοιχεία της Κίνας που αποτελούν θετική ένδειξη για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία. Ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Απρίλιο άγγιξε το 5,5% από 5,3% τον προηγούμενο μήνα, αλλά σε επίπεδο συμβατό με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά 13,3% τον Μάιο, οριακά υψηλότερα από το 13,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οι εξελίξεις αυτές όπως επίσης και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίμηνο η Glencore ώθησαν τις μετοχές του κλάδου των μεταλλευτικών εταιρειών.

Ανοδικά κινείται και ο τεχνολογικός κλάδος, καθώς η Nokia ανακοίνωσε τον τερματισμό της δικαστικής της διαμάχης με την Apple, που αφορούσε στην παραβίαση δικαιωμάτων ευρεσιτεχνιών με την τελευταία να συμφωνεί στην καταβολή αποζημιώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v