Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές με τραπεζικά κέρδη

Εγκατέλειψαν τα πρωινά κέρδη οι περισσότερες ευρωαγορές εξαιτίας έντονων πιέσεων στον ενεργειακό κλάδο λόγω βουτιάς 6% της Total, ενώ οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν σε ανοδική πορεία.

Εγκατέλειψαν τα πρωινά κέρδη οι περισσότερες ευρωαγορές εξαιτίας κυρίως των έντονων πιέσεων στον ενεργειακό κλάδο λόγω βουτιάς της Total, ενώ οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν σε ανοδική πορεία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,19% στις 5.892 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,32% στις 7.102 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0-,39% στις 3.488 μονάδες.

Το μεγαλύτερο βαρίδι στις αγορές είναι οι μετοχές πετρελαϊκών επιχειρήσεων, με την Total να βουλιάζει 5,8% εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις στην Βόρειο Θάλασσα.

Στην Wall Street, μετά την ισχυρή χθεσινή άνοδο, τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών καταγράφουν οριακές κινήσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν και την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης για την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε πως παραμένει αβέβαιο εάν θα διατηρηθεί η πρόσφατη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει η στήριξη από τη νομισματική πολιτική. Την ίδια ημέρα, ο Bill Gross, ο ισχυρός άνδρας της Pimco, έγραψε στο Twitter πως βλέπει και τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed.

Οι δηλώσεις Bernanke «ήταν το ελιξίριο για τις τοποθετήσεις ρίσκου», εξηγεί ο Stewart Hall της RBC Capital Markets, υπενθυμίζοντας ότι κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, οι αγορές κινούνταν πτωτικά λόγω των ανησυχιών για την πορεία της διεθνούς οικονομίας.

Η μετοχή της Royal Bank of Scoland ξεχωρίζει με κέρδη 4,2% καθώς Reuters αποκαλύπτει ότι η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να πουλήσει το ένα τρίτο της βρετανικής τράπεζας σε κρατικά κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι. Η μετοχή της Barclays ενισχύεται κατά 2,6%. Κέρδη 1,6% καταγράφει η μετοχή της Commerzbank και 1% η μετοχή της Deutsche Βank. Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η BNP Paribas καταγράφει κέρδη 1,8% και η Credit Agricole 1,4%.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται και η μετοχή της Finmeccanica, η οποία καταγράφει άλμα 7,9% καθώς υπάρχουν αναφορές για πώληση συμμετοχών της στην ιαπωνική Hitachi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v