Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,3388

Από το χαμηλό εννέα μηνών ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της ΕΚΤ. Πιέσεις ασκούνται στο γεν.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του γεν για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις μέρες καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε σήμερα ότι θα εμείνει στην παρούσα νομισματική πολιτική προκειμένου να ανακάμψουν οι οικονομίες της Ευρωζώνης.

Το ευρώ διέγραψε την αρχική πτώση έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg (spot) κινήθηκε ανοδικά καθώς εντείνεται η πολιτική κρίση στην Ουκρανία και οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν αισθητά στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά το ευρώ ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 136,91 γεν. Αντίστοιχα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου στο 1,3388 αφού πρώτα υποχωρούσε έως και 0,2% στο 1,3352.

Επιπλέον το γεν υποχώρησε σε σχέση με το δολάριο στα 102,25.

Σημειώνεται ότι το ευρώ έχει υποχωρήσει περισσότερο από 4% έναντι του δολαρίου από τις 8 Μαίου όταν ο Ντράγκι άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ θα χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική τον επόμενο μήνα, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v