Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 11 ετών το ευρώ στο 1,1077 δολ.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στο ευρώ καθώς διαπραγματεύεται κάτω από το 1,11 δολ. Σε χαμηλό επτά ετών το κοινό ευρωπαικό νόμισμα έναντι της βρετανικής λίρας,

Σε χαμηλό 11 ετών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, οι επενδυτές αναμένουν τις λεπτομέρειες για το πώς η Κεντρική Τράπεζα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο.

Αναφερόμενος στην ισοτιμία ευρώ- δολαρίου ο αναλυτής της Commerzbank, Peter Kinsella σημείωσε ότι «από τη μία πλευρά έχουμε την ΕΚΤ που θα προχωρήσει σε επιθετική ποσοτική χαλάρωση και από την άλλη έχουμε τη Fed που αναμένεται να αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων. Αυτή η σχέση καθορίζει τη διακύμανση μεταξύ δολαρίου- ευρώ».

Το ευρώ υποχωρεί 0,9% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1077 δολ. ήτοι σε χαμηλό αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου 2003. Σημειώνεται ότι σήμερα το ευρώ κινείται σε ένα διακύμανσης μεταξύ 1,1063 έως 1,1188 δολ.

Επιπλέον το ευρώ διαπραγματεύεται σε χαμηλό επτά ετών έναντι της βρετανικής λίρας στις 0,728 πένες.

Παράλληλα το δολάριο κινείται οριακά ανοδικά σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στο 119,74 από 119,73 την προηγούμενη μέρα.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v