Ενισχύονται στερλίνα και ευρώ

Η βρετανική λίρα εμφανίζει άνοδο 0,51% έναντι του δολαρίου στο 1,2637, ενώ το ευρώ ενισχύεται 0,42% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0607. Σημαντική υποχώρηση για το δείκτη DXY.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα, η οποία ξανακερδίζει το έδαφος που έχασε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τα βρετανικά οικονομικά στοιχεία και την συνεδρία της Τράπεζας της Αγγλίας που αναμένονται γι’ αυτή την εβδομάδα.

Η βρετανική λίρα καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,51% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2637 δολάριο.

Η «φορτωμένη» εβδομάδα για τα βρετανικά στοιχεία ξεκινά αύριο με την ανάγνωση για τον πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει ελαφριά άνοδο σε 1,1%. Οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν πολύ περισσότερο τον επόμενο χρόνο, καθώς η αδυναμία της στερλίνας θα αρχίσει να «φαίνεται» στα στοιχεία.

Οικονομολόγοι στην RBC Capital Markets, πάντως, αναμένουν πως η BoE θα το προβλέψει αυτό και θα χαλαρώσει κι άλλο την νομισματική πολιτική κατά το δεύτερο μισό του επόμενου έτους, προκειμένου να στηρίξει την παραπαίουσα οικονομία.

Σημαντική άνοδο εμφανίζει και το ευρώ. Το κοινό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,42% έναντι του αμερικανικού, στο 1,0607 δολάριο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,33% στις 101,30 μονάδες.

Νέο πλήγμα δέχθηκε σήμερα η τουρκική λίρα, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου, που εμφάνισε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 2009.

Η λίρα υποχωρεί έως και 1,8% στα 3,5485 δολάρια, κοντά στο ιστορικό χαμηλό που έχει αγγίξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αναφέρουν οι FT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v