Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν ευρώ και στερλίνα

Το ευρώ υποχωρεί 0,12% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,0441, ενώ η βρετανική λίρα καταγράφει πτώση 0,37% στο 1,2241 δολάριο. Ενισχύεται ο δείκτης DXY, κατά 0,14% στις 103,12 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται το ευρώ και η στερλίνα έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς το δολάριο ενισχύεται εν μέσω περιορισμένων διαπραγματεύσεων λόγω των εορτών.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,12% έναντι του δολαρίου στο 1,0441, ενώ η βρετανική λίρα εμφανίζει μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 0,37%, στο 1,2241 δολάριο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,14%, στις 103,12 μονάδες.

Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα του 2016 το αμερικανικό νόμισμα διατηρεί την ισχυρή του τάση.

«Οι πολιτικές Τραμπ θεωρούνται ευνοϊκές για τον πληθωρισμό και για ένα ισχυρότερο νόμισμα. Αλλά ένα δολάριο πιο ψηλά θα ήταν σημαντική οπισθοχώρηση για την αμερικανική οικονομία που δείχνει να βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης», ανέφερε ο Makoto Noji, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής στην SMBC Nikko Securities.

«Επομένως, η διακυβέρνηση Τραμπ και η Fed θα πρέπει να διατηρήσουν μια επιφυλακτική στάση στην νομισματική πολιτική, για να εμποδίσουν το δολάριο να ανατιμηθεί υπερβολικά», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v