Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική υποχώρηση για το δολάριο

Ο δείκτης DXY υποχωρεί 0,47% στις 102,73 μονάδες. Ενισχύονται έναντι του δολαρίου η στερλίνα και το ευρώ, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,33% και 0,47% αντίστοιχα.

Πτωτικά κινείται το δολάριο ενώ νωρίτερα σήμερα άγγιξε χαμηλά δύο εβδομάδων έναντι του γεν, αντανακλώντας την πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς τα πιο αδύναμα από το αναμενόμενο οικονομικά στοιχεία επηρεάζουν το δολάριο και διαβρώνουν την όρεξη για ρίσκα.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων, καταγράφει πτώση 0,47% στις 102,73 μονάδες.

«Είχαμε ένα τεράστιο sell-off στην αμερικανική αγορά ομολόγων από τις εκλογές και μετά (…) επομένως ίσως έχουμε δει το απόγειο των πωλήσεων, τουλάχιστον σε αρχική φάση», ανέφερε ο Lee Hardman, οικονομολόγος στο MUFG στο Λονδίνο.

«Αν συμβαίνει αυτό και σταθεροποιηθούν οι αμερικανικές αποδόσεις ή επιστρέψουν σε χαμηλότερο επίπεδο μακροπρόθεσμα, υπάρχει ένα εύρος εκεί για να βρεθεί χαμηλότερα η ισοτιμία δολαρίου/γεν και βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Καθώς υποχωρεί το αμερικανικό νόμισμα ενισχύονται η στερλίνα και το ευρώ.

Η βρετανική λίρα εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,33% έναντι του δολαρίου στο 1,2266. Το νόμισμα ανέκαμψε από τα χαμηλά δύο μηνών, αλλά παραμένει σε πορεία προς πτώση 17% έναντι του αμερικανικού νομίσματος φέτος.

Το ευρώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο, κατά 0,47% στο 1,0462 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v